בניית אתרים באמצעות בינה מלאכותית – אתר וורדפרס בAI

בננית אתרים בAI - בניית אתרים עם בינה מלאכותית
אם פעם היינו צריכים להיות גאוני מחשבים בשביל לעסוק בבניית אתרים, הרי שעם טכנולוגיית הAI של היום התהליך פשוט הרבה יותר - כך תעשו זאת.

אהבתם? שתפו עם העולם!

אם פעם היינו צריכים להיות גאוני מחשבים בשביל לעסוק בבניית אתרים, הרי שעם טכנולוגיית הAI של היום התהליך פשוט הרבה יותר - כך תעשו זאת.

בואו נתחיל מההתחלה - מה צריך בשביל לבנות אתר?

אם גם אתם רוצים לבנות אתר לעסק או לחברה שלכם ואין לכם מושג מאיפה מתחילים אז ברוכים הבאים למועדון. רוב האנשים שרוצים לבנות אתר לא יודעים מאיפה מתחילים. אחרי המאמר הזה יהיו לכם את כל הכלים כדי לבנות אתר משלכם. והתוצאה הסופית היא כל מה שאתם רואים באתר הזה מסביבכם, החל מהעיצוב ועד לפיתוח ולתוכן.

החדשות הטובות הן – שלא צריך דוקטורט בפיזיקה או תואר במדעי המחשב כדי לבנות אתר ב2023. עם טכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך הן בתחומי פיתוח האתרים והן בעולמות הבינה המלאכותית החלום לאתר אינטרנט מעוצב נגיש מאי פעם – אנחנו כאן כדי להדריך אתכם שלב אחרי שלב.

רכישת דומיין לאתר

ראשית, אתם צריכים להחליט מה הכתובת של האתר שלכם או בהגה המקצועית, מה הדומיין של האתר שלכם. דומיין לדוגמא נראה כך: www.example.com

על מנת לרכוש את הדומיין עליכם לוודא קודם כל שהדומיין פנוי. עם מליוני אתרים ברחבי האינטרנט לתפוס שם דומיין טוב זו משימה לא פשוטה ואנו ממליצים על האתר Domainr על מנת לבדוק דומיינים פנויים באופן מהיר.

את הרכישה עצמה אפשר לבצע הן באתר Domainr או אצל כל ספק דומיינים אחר כמו Box (פופולארי בארץ), Godaddy ועוד.

כמה עולה דומיין לאתר?

עלות ממוצעת לדומיין היא בערך 13-16 דולר לשנה.

 

רכישת אחסון לאתר

אחרי שיש לכם את הדומיין, השלב הבא לקנות אחסון לדומיין. אחסון או שרת הוא בעצם מחשב עליו מאוחסנים כל הקבצים של האתר שלכם (טקסטים, תמונות, וידאו ועוד). מכיוון שאנחנו רוצים לשמור על המאמר כמה שיותר פרקטי ופשוט, על מנת לא להכביד במידע נציין ארבעה סוגים עיקריים של אחסון אתרים:

Shared Hosting – אחסון שיתופי

האחסון השיתופי כשמו כן הוא – מחשב אחד עליו מאוחסנים מספר אתרי אינטרנט במקביל. האחסון השיתופי ידוע כאחסון הפחות איכותי מבין סוגי השרתים אך הוא גם הזול ביותר. החסרונות של אחסון שיתופי הוא שאתם יכולים להיות מאוחסנים באותו שרת עם אתרים בעייתיים, דבר שיכול להזיק לקידום האורגני של האתר שלכם בעיניי גוגל ומנועי חיפוש אחרים

VPS – שרת וירטואלי

השרת הוירטואלי זו האופצייה הטובה הבאה אחרי שרת שיתופי. אמנם גם פה אתם לרוב מאוחסנים עם אתרים נוספים בשרת אך ההגבלה היא עד 20 אתרים פר שרת. במידה ויש לכם מספר אתרים שאתם מנהלים, זו יכולה להיות אחלה אפשרות חסכונית עבורכם.

Dedicated Hosting – שרת ייעודי

למי שמחפש את היוקרה והאיכות, שרת ייעודי זו הבחירה עבורכם. ההמלצה הגורפת לאתרים עם תעבורה של מעל 100,000 מבקרים בחודש היא לעבור לשרת ייעודי עם נפח אחסון ייעודי. בשרת ייעודי האתר מאוחסן לבדו ומציע ביצועים טובים לרוב אך תחזוק של שרת ייעודי לרוב תדרוש גם ידע טכני והבנה בשרתים.

Cloud Hosting – אחסון בענן

לסיום, אחסון הענן נחשב כאחד האחסונים המבוקשים ביותר כיום, מציע רמה גבוהה הן מבחינת מהירות וזמני טעינה והן מבחינת אבטחת האתר. האחסון בענן מאפשר להשתמש במספר שרתים בו זמנית על מנת לאחסן את אתר האינטרנט. זוהי אופצייה מומלצת עבור אתרים גדולים המכילים כמויות גדולות של מידע.

 

איפה לקנות אחסון לאתר?

ישנם ספקי אחסון רבים גם בארץ וגם בעולם. בשביל לפשט עבורכם את העניינים, אנו ממליצים לעבוד מול Upress או Jetserver בארץ ומול Siteground או Cloudways בחו"ל.

כמה עולה אחסון לאתר?

אחסון אתר יכול לנוע בין 3₪ לחודש באחסונים כמו Hostinger עד 15$ לחודש ויותר בשרתים יקרים יותר. בעת רכישת האחסון חשוב לשים לב לסוג האחסון, לנפח הגלישה, לנפח התעבורה ולמיקום השרתים.

חיבור בין הדומיין לשרת (הפניות DNS)

ברגע שרכשתם דומיין ואחסון לאתר שלכם, אתם צריכים לחבר ביניהם. במילים פשוטות, אתם צריכים ללכת לדומיין שלכם ולהגיד לו שכל מי שמגיע אליו צריך לראות את הקבצים המאוחסנים בשרת שלכם. על מנת לעשות זאת עליכם ללכת לממשק ניהול הדומיין שלכם ולהגדיר שם את כתובות הDNS של השרת שלכם. את כתובות הDNS ניתן למצוא בממשק ניהול השרת שלכם לרוב בתוך מסך ההגדרות של האתר.

ברמת הדומיין עליכם להיכנס לאיזור ייעודי שנקרא לרוב "ניהול DNS" ולהזין שם את הכתובות שקיבלתם מהאחסון שלכם. לרוב מדובר ב2 כתובות פר אחסון.

כך נראית דוגמא של הגדרת כתובות DNS של UPress בדומיין שנקנה בBox:

כעת אתם צריכים להמתין בין 24 ל48 שעות שההגדרה תסתיים ובראבו – סיימתם עם החלק המעצבן והלוגיסטי של בניית האתר!

 

התקנת WordPress ו-Elementor

ברוב האחסונים כולל אלו שהמלצנו התקנת וורדפרס זה לרוב עניין של קליק בודד ולרוב מדובר בכפתור שדי קשה לפספס אותו. אחרי שהתקנתם וורדפרס באתר שלכם עליכם להוסיף מספר תוספים לתפעול האתר כאשר אלו הם ארבעת התוספים הבסיסיים ביותר שאנו ממליצים בתור התחלה:

אלמנטור (Elementor) – הכלי איתו תבנו בפועל את האתר שלכם.
Yoast – בו תגדירו את הגדרות הSEO שלכם.
GTM4WP – שם תגדירו את רוב הגדרות המדידה שלכם (לרבות הגדרות שקשורות לפרסום ממומן).
WPRocket – לטיפול בקאש (Cache) באתר

זהו, סיימתם עם התוספים? בואו נצלול לעבודה עם אלמנטור.

בניית אתר עם Elementor AI

אלמנטור הולך להיות החבר הכי טוב שלכם בכל מה שקשור לבניית האתר שלכם. עם גרסת AI חדשנית המאפשרת ליצור תמונות וטקסט באמצעות בינה מלאכותית (עובד סביר נכון לכתיבת מאמר זה, אבל לפעמים מפתיע) בעזרת שימוש נכון בתוסף תוכלו לבנות אתר או דף נחיתה מרשימים במספר ימים בודדים.

אנחנו לא נעבור על בנייה של כלל העמודים באתר, אך נעבור על בנייה של עמוד בודד (דף הבית לדוגמא), העיקרון דומה גם בשאר העמודים.

אז קודם כל עליכם להתקין את התבנית שבה אתם תשתמשו לאתר שלכם. אנו ממליצים להשתמש ב-Hello Elementor מטעמי פשטות תפעולית וזמני טעינה טובים.

כעת נעבור על החלקים החשובים שאתם צריכים להכיר באלמנטור כדי לבנות את האתר שלכם. חשוב לחדד כי אני השתמשתי בגרסת אלמנטור פרו ויכול להיות שחלק מהפיצ'רים שאני מציג כאן לא קיימים בגרסה החינמית.

בונה תבנית - Theme Builder

בונה התבנית של אלמנטור ממוקם בממשק הוורדפרס שלכם תחת עיצוב או Apperance באנגלית. בתוך מבנה התבנית תוכלו ליצור תבנית סטנדרתית לכל אחד מהחלקים שבונים בסופו של דבר את אתר האינטרנט השלם. תוכלו לבנות מבנה סטנדרטי לעמוד, מאמר בלוג, הדר (תפריט ניוון עליון), פוטר (תפריט ניווט תחתון) ועוד. בתוך בונה התבנית תמצאו מגוון רחב של תבניות שתוכלו לבחור מביניהן או לעצב תבנית מאפס.

חלונית ניווט - Navigation Window

חלונית הניווט של אלמנטור מציגה את סך האלמנטים שנמצאים בכל תבנית או עמוד שאתם עורכים באתר. אנו ממליצים להשתמש בחלונית הניווט על מנת לעבור בצורה נוחה בין אלמנטים, לשכפל אלמנטים ועוד.

אלמנטים - Elements

האלמנטים באלמנטור הם אבני הבניין של אלמנטור ואיתם תבנו את כל האתר שלכם. ישנו מגוון עצום של אלמנטים באלמנטור כולל כותרות, תיאורים, טפסי צור קשר ועוד. מונח נוסף שחשוב להכיר אותו הוא סקשנים (Sections). סקשנים או מקטעים בעברית הם איזורים שבאים באתר שלכם אחד אחרי השני המקבצים בתוכם קבוצות של אלמנטים. לדוגמא, במקרה שלי בסקשן העליון בדף הבית תוכלו למצוא אלמנטים תמונת רקע, כותרות וכפתור.

את האלמנטים ניתן להוסיף לכל סקשן מתוך תפריט האלמנטים של אלמנטור שאליו ניתן להגיע על ידי לחיצה על הכפתור שנראה כמו 9 קוביות אחד על השנייה.

ארגז כלי AI לבניית אתרים

עכשיו הגענו לחלק החדשני והמעניין של בניית האתר. אני הולך לשתף אתכם בכל כלי הAI שאני השתמשתי בהם וכלי הבינה המלאכותית המומלצים לצורך בניית אתר אינטרנט, מעבר למה שאלמנטור מציעים כברירת מחדל.

Chat GPT - רעיונות לתכנים וליקוט מידע

אני באופן אישי כמעט ולא השתמשתי בChatGPT לכתיבת התוכן באתר כי רציתי לשמור על הנימה האישית שלי ולשתף מהידע המקצועי שלי. עם זאת, ChatGPT יכול להיות כלי מאוד עוצמתי לעבודה על התוכן שלכם במיוחד בכל מה שקשור ליצירת טבלאות, רשימות, ליקוט מידע וחיפוש נושאים למאמרים. חשוב – לא לקחת תוכן AI כמו שהוא ולהדביק אותו באתר שלכם, תקפידו לעבור על התכנים וללטש אותם איפה שצריך לפני ההעלאה לאתר.

Jasper - כלי מומלץ לאתרים באנגלית

Jasper הוא כלי בינה מלאכותית מומלץ לאתרים בשפה האנגלית. הכלי מאפשר ליצור מגוון רחב של תכנים כמו פסקאות, כותרות, מאמרים ועוד. עוד יתרון מובהק של Jasper היא העובדה שהוא יכול לעבוד בסנכרון מול SurferSEO וכך ניתן ליצור מאמרים איכותיים שגם מותאמים לSEO.

תוכן ויזואלי - Canva + Midjourney

הרוב המוחלט של התמונות נוצרו על ידי Midjourney – מערכת ליצירת תמונות בבינה מלאכותית שמבוססת על Discord. קחו בחשבון שמדובר במערכת עם עקומת למידה ותצטרכו להשתפשף איתה קצת עד שתלמדו ליצור שאילתות שיניבו את התמונות שאתם צריכים.

מעבר לMidjourney (וגם קצת Elementor AI) השתמשתי בCanva בשביל ליצור אלמנטים ספציפים באתר ועריכה של תמונות שקיבלתי בMidjourney.

Cutout - שיפור איכות תמונות

כלי מדהים שמאפשר לכם לקחת תמונות באיכות לא טובה ולהפוך אותן לתמונות באיכות HD בעניין של קליק בודד.

כלים נוספים

מעבר לכלים אלו, ישנם כלים נוספים שחלקם משתמשים בבינה מלאכותית שיכולים לעזור לכם בבניית אתר האינטרנט שלכם.

play.ht – מאפשר להוסיף תמלול מאמרים ולהנגיש מאמרים באתרי אינטרנט

Grammarly – מאפשר לתקן שגיאות כתיב באנגלית בזמן אמת

Pictory/DI-D – מאפשר ליצור סרטוני וידאו באיכות גבוהה לאתר שלכם

Visiliy/Figma – מאפשר ליצור עיצובים מראש לאתר האינטרנט שלכם עליהם תוכלו לבסס את האתר שלכם.

 

הגעתם עד כאן? בואו נסכם

אם הגעתם עד כאן, קודם כל שאפו, יש לכם את הבסיס לבנות אתר אינטרנט בעצמכם. כמובן שיש עוד המון דברים טכניים מעבר שאפשר וצריך לעשות אבל את הדבר הבסיסי ביותר של איך לבנות אתר ומה צריך בשביל להקים אתר כבר יש לכם. מכאן אתם מוזמנים לנסות בעצמכם ולהתנסות עם הכלים ששיתפנו במאמר הזה, אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לפנות אלינו תמיד ואנחנו נשמח לעזור.

אם אתם רוצים עזרה מקצועית בכל מה שקשור לפיתוח אתר האינטרנט שלכם ושיווקו, מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נשמח ללוות אתכם בתהליך הצמיחה העסקית שלכם.

יונתן סלבין

יונתן סלבין

מומחה לשיווק דיגיטלי ומרצה לפרסום ממומן בדיגיטאלנט. גיק של חדשנויות, גיימר ומטאליסט ואבא לצ'ארלי הכלב.

תוכן ישים, חדשני ומעניין על בינה מלאכותית ושיווק?

הירשמו לניוזלטר שלנו ואנחנו מבטיחים לשתף אתכם בכל התכנים שיעזרו לכם להשאר Up-To-Date עם עולם השיווק הדיגיטלי והבינה המלאכותית.

מאמרים מומלצים

כתיבה שיווקית- קופירייטינג
קופירייטינג

מה זה קופירייטינג? כל מה שצריך לדעת

מה זה קופירייטינג ואיך זה קשור לשיווק דיגיטלי? טיפים מעשיים לכתיבה שיווקית איכותית שתעזור לקידום האתר שלכם בגוגל ולתשומת לב ברשתות החברתיות.

עדיין לא לקוחות שלנו?

אנחנו כאן כדי לקחת אתכם הכי רחוק שאפשר

שיווק באמצעות בינה מלאכותית

הגיע הזמן לקחת את העסק שלכם לעידן החדש!

השאירו פרטים ואנחנו ניקח את זה משם: