ChatGPT בהתאמה אישית ומצב טורבו – העדכון שמשנה את כללי המשחק

ChatGPT בהתאמה אישית
בכנס המפתחים הראשון של OpenAI התבשרנו על לא מעט חידושים מהפכניים מפיו של מנכ"ל החברה סם אלטמן - למשל, מעכשיו אתם לא צריכים ידע בתכנות על מנת ליצור ChatGPT מותאם אישית. בנוסף, הוצגה גרסת הטורבו של GPT-4. מה עוד קרה בכנס זה? לפניכם הסקירה המלאה.

אהבתם? שתפו עם העולם!

הצ'אטבוט ChatGPT צבר פופולאריות עצומה מאז שהושק והנה כמעט שנה אחרי חברת הבינה המלאכותית שעומדת מאחורי הפיתוח שלו, OpenAI, קיימה כנס מפתחים ראשון – OpenAI DevDay. הכנס התקיים בסן פרנסיסקו ומי שנאם בו והציג את החידושים היה סאם אלטמן, שהוא אחד המייסדים של החברה והמנכ"ל בפועל. אין ספק כי כנס זה מציב את החברה באותה השורה עם חברות ענק אחרות בעולמות ה-AI, כאשר על פי דיווחים הסטארטאפ של OpenAI שווה כיום סביבות 90 מיליארד דולר

הבשורה של הכנס: צאטבוטים בהתאמה אישית

לאחר שהתבשרנו לפני מספר חודשים על הפיצ'ר החדש של ChatGPTשנקרא Custom Instructions בזכותו כל משתמש יכול לבחור מה סוג התשובות שהוא רוצה לקבל (הצ'אטבוט זוכר את ההוראות וההעדפות כך שאין צורך להגדיר אותם מחדש כל פעם)מגיע בשורה אפילו גדולה יותר: פיצ'ר ה-GPTs, שיהיה זמין למשתמשי ChatGPT Plus ו-Enterprise בלבד.

פיצ'ר זה מאפשר לכל אחד, לא רק למפתחים ושימו לב- בלי שורות קוד אחת אפילו, ליצור צ'אטבוט עם הגדרות אישיות ומטרות ספציפיות, ואף לבחור להגדיר אותם כפרטיים או מנגד להעלות לחנות ייעודית שתושק בהמשך וכך ליהנות מרווחים. על פי אלטמן, החברה עובדת כעת על מודל תמלוגים עבור אותם המפתחים שה-GPTs שלהם יהפכו לשימושיים בקרב משתמשים רבים.

אז איך תעבוד בניית הצ'אט? OpenAI פיתחה כלי ייעודי בדיוק למטרה זו ואלטמן אף ביצע הדגמה בכנס עצמו במהלכה הוא העלה מסמך, נתן הוראות טקסטואליות ובנה צ'אטבוט חדש. כמו כן, הוא סיפק דוגמאות לצ'אטבוטים אפשריים, כמו למשל כזה שמסביר הוראות למשחקי קופסא או עוזר למורים לתכנן מערכי שיעור.

הכרזה משמעותית נוספת: שדרוג של GPT-4

מוקדם יותר השנה התבשרנו על השקתו של GPT-4 עם הבטחה של יכולות משופרות ותמיכה בסוגי מדיה נוספים, כמו קטעי וידאו, והנה קיבלנו הכרזה נוספת שמציגה מודל משודרג שלו – GPT-4 Turbo. מודל זה יהיה זמין רק עבור מי שרכש את שירות ChatGPT Plus, יעבוד על סוגי קלט כמו טקסט, קול ותמונה, ובין היכולות שלו תמצאו הקראת תשובות בקולות אנושיים שונים, כתיבת טקסטים בהתבססות על תמונות ואפילו יצירת תמונות מאפס.

 
האם השדרוגים באמת כאלה משמעותיים? חד משמעית כן. אם בגרסה הקודמת הוצג מידע עדכני עד ספטמבר 2021, הגרסה החדשה, שהיא גם מהירה יותר, מסוגלת לספק מידע עד אפריל 2023. כמו כן, בגרסת הטורבו ישנו שיפור משמעותי במגבלת התווים כאשר חלון הקונטקסט של הצ'אטבוט מסוגל לקלוט ולפלוט טקסטים באורך של כ-300 עמודים (128 אלף תווים). יכולת נוספת שתקל משמעותית על העבודה היא מעבר אוטומטי בין מצבים שונים.
תופתעו לגלות כי למרות כל השיפורים גרסת הטורבו זולה יותר מ-GPT-4, ואלטמן אף ציין כי מפתחים אינם צריכים לחשוש מהטמעה עתידית של ה-APIs ביישומים שלהם ולהירתע מהמחיר היות והגרסה המשודרגת תהיה זולה פי 3.

מה עוד קרה בכנס וחשוב לדבר עליו?

בכנס היו עוד מספר הכרזות שקיבלו פחות פוקוס מאלו שהצגנו בפניכם קודם. כך למשך לאחר שאלטמן דיבר על אימון על דאטה בייס קטן יותר וביצוע כיוונונים הוא ציין כי אפשרות זו, שתעלה לא מעט כסף ותהיה פתוחה רק למספר קטן של חברות, תיפתח ב-GPT-4 וכך אותן חברות שיש להן עודף מידע יוכלו לקבל סיוע ואימון עבור הצרכים הספציפיים שלהם. לשם כך, OpenAI אף תקצה עבורם עובדים ממחלקת המחקר שלה. כמו כן, הוכרז גם API בשם  Assistants שהוא בעצם מזכיר את ה-GPTs אך מיועד למפתחים שבאמצעותו יוכלו לתכנת כלים שיהיו להם לעזר. התשלום עבור השימוש בפיתוח זה יהיה על פי עלויות הטוקנים של המודל בו נעשה שימוש. API נוסף שהוצג על ידי החברה הוא API טקסט לקול שאמור לצאת בשני מודלים, כאשר אחד מהם מותאם לשימוש בזמן אמת. ה-API יכלול 6 קולות שונים ובעזרתו המפתחים יוכלו לבצע ג'ינרוט של קטעי קול שמתבססים על טקסטים מוזנים.

אלטמן התייחס בכנס לא רק לחידושים, הוא גם הציג נתונים מהם עולה כי ישנם כמאה מיליון משתמשים שפעילים באופן שבועי ב- ChatGPT וכי מעל ל-2 מיליון מפתחים משתמשים בממשק התכנות של OpenAI. בנוסף עלה נושא התביעות שמצטברות לאחרונה כנגד חברות שעוסקות בבינה מלאכותית והוכרזה תכנית בשם Copyright Shield שמטרתה תהיה לממן הגנה משפטית למפתחים המשתמשים בתוצרי  ChatGPT שהוגשו נגדם תלונות בגין הפרת זכויות יוצרים.

אל הכנס הגיע גם אורח מיוחד – סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט. בין שתי החברות מתקיימת שותפות קרובה עד כדי כך שהייתה זו מיקרוסופט (שהשקיעה 13 מיליארד דולר ב-OpenAI) שהכריזה השנה על השקתו של GPT-4. הנאום שלו התרכז ביחסים בין שתי חברות הענק והיו שם לא מעט גילויי חיבה, מחמאות על הפיתוחים האחרונים ותקוות לעתיד. 

לסיכום, הבשורה שמהדהדת באופן חזק וברור מהכנס הזה הוא שהעתיד נמצא ב-AI וזו הולכת להיות חוויה יוצאת דופן. כפי שזה נראה כעת, הפופולאריות של ה-ChatGPT צפויה רק לגדול ככל שמתווספים אליו פיצ'רים מתקדמים. ומה לגבי OpenAI? היא דאגה להציב את עצמה כפלטפורמה מובילה בכל עולם הצ'טבוטים. 

יותר ויותר עסקים מבינים את החשיבות של בניית צ'אטבוט וגם אם אתם חדשים בעולם הזה אין שום סיבה שתשארו מאחור.

  
יונתן סלבין

יונתן סלבין

מומחה לשיווק דיגיטלי ומרצה לפרסום ממומן בדיגיטאלנט. גיק של חדשנויות, גיימר ומטאליסט ואבא לצ'ארלי הכלב.

תוכן ישים, חדשני ומעניין על בינה מלאכותית ושיווק?

הירשמו לניוזלטר שלנו ואנחנו מבטיחים לשתף אתכם בכל התכנים שיעזרו לכם להשאר Up-To-Date עם עולם השיווק הדיגיטלי והבינה המלאכותית.

מאמרים מומלצים

יועץ קידום אתרים
קידום אתרים

מתי כדאי להיעזר ביועץ קידום אתרים?

מתי כדאי להיעזר ביועץ לקידום אתרים (איש SEO)? האם כדאי לי להשקיע בקידום אתר בגוגל? מענה על השאלות החשובות באמת בכתבה.

עדיין לא לקוחות שלנו?

אנחנו כאן כדי לקחת אתכם הכי רחוק שאפשר

שיווק באמצעות בינה מלאכותית

הגיע הזמן לקחת את העסק שלכם לעידן החדש!

השאירו פרטים ואנחנו ניקח את זה משם: